Ga naar de website van Loopgroep Zeeland

Stichting Samen in Beweging i.o.

Doelgroepen

- Mensen met (vage) lichamelijke klachten, vermoeidheid, stemmingsklachten of burn-out
- Jeugdigen / volwassenen met overgewicht of diabetes
- Probleemjongeren

Doelgroepen nader toegelicht

Mensen met (vage) lichamelijke klachten, vermoeidheid, stemmingsklachten of burn-out
Onderzoek heeft frequent bewezen dat bewegen, en in het bijzonder hardlopen, helpt bij herstel en welbevinden. Deze doelgroep wordt vaak met een vriendelijk gebaar gevraagd te gaan sporten. Met name deze groep heeft professionele  begeleiding nodig en is de inzet van een runningtherapeut essentieel.

Jeugdigen/volwassenen met overgewicht of diabetes
Jonge kinderen en volwassenen kampen in toenemende mate met overgewicht en/of diabetes. Op doktersadvies wordt regelmatig naar een sportschool of (medisch)  fitnesscentrum verwezen, maar juist om af te vallen oftewel vet te verbranden, is duursport de beste mannier om gewicht te verliezen. Naast de lichamelijke ongemakken speelt bij deze groep ook juist de geestelijke motivatie parten. Iemand met wat overgewicht voelt zich in een fitnesszaal vaak niet prettig. Vaak wordt ook gedacht dat het onmogelijk is te leren hardlopen met een paar kilo teveel. Iedereen kan leren hardlopen, maar een professionele begeleiding is hierbij een vereiste.

Probleemjongeren
Door jongeren hun energie op een positieve manier te laten gebruiken, kunnen ze met aandacht en vooral enthousiasme toewerken naar een doel (trimloopjes, (mini-)duo- of triatlons) en ze zodoende op het rechte pad zetten en houden. Duursport is een goede manier om uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen, op een ontspannen en prettige manier. Remy Vasseur (top triatleet) uit Zeeland zal hierin een belangrijke rol gaan spelen.

Visie - Missie vorige pagina volgende pagina Werkzaamheden

top