Ga naar de website van Loopgroep Zeeland

Nieuws

 

NIEUWE TIJDEN RUNNINGTHERAPIE

Op 12 september start Runningtherapie Zeeland een project in opdracht van de gemeente Vlissingen.

12 weken cursus start dan met trainingen op maandag 13:15 uur en woensdag 16:00 uur.

Voor meer informatie verwijs ik u naar deze bijlage: KLIK HIER !-----------------------------------------------------------------------------
Van den Berg is door hardlopen ander mens

door Koen de Vries.
dinsdag 29 september 2009

Anthony van den BergVLISSINGEN - Rond de kerst van 2006 kreeg Anthony van den Berg een paar goede nieuwe hardloopschoenen cadeau van zijn vader.

Dat vriendelijke gebaar zorgde voor een grote verandering in het leven van de Vlissinger. Van den Berg (41) raakte niet lang daarna zo verknocht aan lange afstand hardlopen, dat hij zich er nu als looptherapeut beroepshalve mee bezighoudt. ,,Beter een marathon dan een burn-out", is zijn lijfspreuk geworden.

Van den Berg staat zaterdag voor de derde keer aan de start van de Kustmarathon. Hij heeft startnummer 10. Als allereerste van de 1250 deelnemers schreef hij in. "Op oudjaarsavond heb ik keer op keer geprobeerd of ik al kon inschrijven. Om één minuut voor twaalf is het gelukt."

Ruim een half jaar nadat hij de nieuwe loopschoenen voor het eerst had aangetrokken, stond hij al aan de start voor zijn eerste Kustmarathon. Daarna volgden er twee in Rotterdam (beide net binnen de vier uur afgelegd) en nog een Kustmarathon. Hij had destijds drie winkels, een platenmaatschappij en was (en is) vader van vier kinderen. Een druk bestaan dus, waarbij ontspanning soms een must was. "Lopen was voor mij een enorme ontdekking. Het is het beste medicijn dat ik ooit gekregen heb. Als je een uur of twee uur onderweg bent, kun je even helemaal met jezelf bezig zijn. Als het thuis even niet lekker loopt, zet m'n vrouw me letterlijk op straat. 'Ga maar even een blokje om', zegt ze dan. En echt, het werkt. Door hardlopen ben ik een ander mens geworden."

Van den Berg had dringend de behoefte om anderen over de geneugten van het hardlopen te vertellen. Hij ging daarom op cursus 'Running therapie' bij Bram Bakker en Simon van Woerkom. Daarin leer je onder meer hoe je mensen die niet lekker in hun vel zitten aan het hardlopen krijgt. In april dit jaar zette Van den berg zijn andere activiteiten op een lager pitje en zette hij een eigen praktijk op. De belangstelling is groot. De Vlissinger gaat sindsdien als een soort personal coach met kleine groepjes aan de slag.

Het eerste tastbare succes hoopt hij vrijdag te vieren, als een van zijn 'klanten' de vijf kilometer van de Ladiesrun volbrengt. Ze is twaalf weken geleden begonnen met depressieve klachten door de overgang. ,,Medicijnen hielpen niet, hardlopen hielp wel", weet Van den Berg. Hij hoopt zijn praktijk verder uit te breiden, onder meer met een loopgroep. Die zet hij op samen met triatleet Remy Vasseur.

Hardlopen is nooit meer weg te denken uit het leven van Van den Berg. Hoe anders was het vroeger. "Mijn vader liep elk jaar een marathon. Ik ben nooit wezen kijken. Het zei me niets. Daar schaam ik me nu voor. Het is een enorme prestatie voor iemand van zijn leeftijd om marathons te lopen".

Loopgroep Zeeland

 

Loopgroep Zeeland vorige pagina volgende pagina Agenda

top